...

RISKUTBILDNING

Boka kurs idag!

Boka direkt via vår webb eller kontakta oss.

Riskutbildning för behörighet B – En viktig del av din körkortsutbildning

Vid strävan att bli en ansvarsfull och säker förare är det viktigt att genomgå riskutbildning för att erhålla behörighet B. Denna utbildning är obligatorisk och består av två delar som syftar till att öka medvetenheten om trafikrelaterade risker och förbättra körkompetensen i olika situationer.

 

Del 1: Riksettan – Alkohol, droger, trötthet och riskfaktorer

 

I den första delen av riskutbildningen, Riksettan, fokuserar vi på viktiga ämnen som alkohol, andra droger, trötthet samt faktorer och beteenden som kan medföra ökade risker i trafiken. Genom att delta i denna utbildning ges du möjligheten att öka din medvetenhet om de faror och konsekvenser som kan uppstå vid alkohol- eller drogpåverkad körning, samt hur trötthet kan påverka din förmåga att köra säkert. Dessutom diskuteras och analyseras olika riskfaktorer och beteenden som kan leda till olyckor, vilket ger dig en ökad förståelse för hur du kan undvika dessa situationer.

 

Del 2: Rikstvåan – Hastighet, säkerhet och speciella förhållanden

 

I den andra delen av riskutbildningen, Rikstvåan, fokuserar vi på hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Detta avsnitt genomförs senare i din utbildning, när du har förvärvat grundläggande körkompetens och behärskar fordonet på ett tillfredsställande sätt. Genom praktiska övningar och teoretisk genomgång lär du dig att anpassa din hastighet efter rådande förhållanden, till exempel vid nedsatt sikt, halka eller trånga gator. Du får även träna på att identifiera och hantera olika trafiksituationer som kan vara mer utmanande och kräva extra uppmärksamhet.

 

Vikten av att genomföra båda delarna och deras giltighet

 

För att kunna genomföra kunskapsprovet och körprovet måste både del 1 och del 2 av riskutbildningen vara genomförda och giltiga. Detta betyder att du måste ha slutfört och fått godkänt på båda momenten inom en rimlig tidsram innan du kan gå vidare i din körkortsutbildning. Att delta i riskutbildningen är inte bara ett krav för att få köra upp, utan också en viktig del av din trafikundervisning som syftar till att skapa medvetenhet, minska riskerna och förbereda dig för en trygg och ansvarsfull körning.

 

Transportstyrelsens godkända utbildare och giltighetsperiod

 

Det är av yttersta vikt att du genomför riskutbildningen hos en utbildare som är godkänd av Transportstyrelsen. Genom att välja en auktoriserad och kvalificerad utbildningsanordnare kan du vara trygg i att utbildningen genomförs på ett professionellt sätt och uppfyller de krav som ställs. Vi som utbildare meddelar vägverket när del 1 av riskutbildningen är klar, vilket är en förutsättning för att du ska kunna genomgå körprovet hos dem.

 

Det är också viktigt att notera att en genomförd riskutbildning är giltig i 5 år. Giltighetsperioden sträcker sig fram till dess att ditt körkort har utfärdats, beroende på vilket som inträffar först. Att ha en giltig riskutbildning är inte bara ett krav för att få ditt körkort, utan också en garanti för att du har förvärvat den nödvändiga kunskapen och kompetensen för att köra säkert på vägarna.

 

Boka din riskutbildning idag

 

Vi erbjuder möjligheten att genomföra både del 1 och del 2 av riskutbildningen hos oss. Vår erfarna och certifierade personal står redo att guida dig genom dessa viktiga moment och hjälpa dig att bli en trygg och ansvarsfull förare. För att boka din riskutbildning, vänligen kontakta oss på telefon: 018 – 20 21 21 eller fyll i vårt bokningsformulär. Vi finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig på vägen mot ditt körkort med en gedigen och kvalitativ utbildning inom riskutbildning för behörighet B.

Din väg till körkortet i Uppsala

Vi hjälper dig att ta körkort för automat- eller manuell personbil. Med branschens bästa lärare vid din sida, tar vi hand om allt som rör ditt körkort.

Vi erbjuder olika körkortspaket, både intensiva och traditionella kurser, för att passa dina behov. Vår trafikskola strävar efter att göra din utbildning smidig och effektiv.

Kontakta oss på telefon: 018 – 20 21 21 eller via vårt bokningsformulär för att boka din körkortsutbildning. Vi ser fram emot att hjälpa dig ta ditt körkort!

5/5
Rekommenderas!

Tydlig undervisning och engagerade instruktörer. Bästa trafikskolan!

Johan

5/5
Supernöjd!

Snabbt körkort med dedikerade lärare. Nöjd med resultatet!

Sofie

5/5
En toppen trafikskola!

Vänliga och hjälpsamma personal. Kände mig bekväm

Emma

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.